EXTRA IS LEUK

Deze pagina brengt, zoals de titel EXTRA al aangeeft, aanvullende informatie over producten die niet tot de core business behoren van More Sheep than People. Je treft er ook een hoekje aan voor bevriende sites of zomaar sites waarvan More Sheep than People verwacht dat anderen die ook interessant vinden. EXTRA is dus niet meer dan een beetje service, een paar stokpaardjes van MSTP, interessante initiatieven van anderen of iets dat gewoon leuk is om te melden.

Met andere woorden: struin eens lekker rond in onze galerie in Franeker. Kan zomaar iets leuks tussen zitten – altijd weer wat anders. Welkom!

Houd van de natuur., Geniet van de warmte., Koester je gezondheid
Ontdek de lendendoeken van More Sheep than People

LENDENDOEKEN van puur wol – kleurig, neutraal of hip. Maar vooral: gezond. Leer de kracht kennen van wol als heilzaam product. Lendendoeken van 100% wol worden in de Karpaten al honderden jaren gebruikt. Veel (oudere) bewoners dragen hem de hele dag – gezonde traditie. Dansers of soms ook sporters gebruiken ze. Anderen weer als ze last hebben van pijntjes. Of om de nieren bij kou te beschermen. Maar ook zomaar – lekker warm bij koud weer.

Alyona van More Sheep than People – met gevoel voor wol en humor: ‘Mijn oma riep altijd dat ze honderd zou worden dankzij haar lendendoek. Elke dag deed ze hem om, vanaf het moment dat ik me kan herinneren. Ze heeft het niet gehaald – 96 werd ze.’

Lendendoeken – er liggen een paar in Galerie Vassilev. Altijd komt wel een aantal mee met het transport van de dekens en kleden. Af en toe doen we er iemand plezier mee. Bezoek de galerie en probeer de warmte van een wollen lendendoek uit. Prijzen variërend van € 22,50 tot € 32,50.

Galerie Vassilev – Vijverstraat 11, 8801 TT Franeker. Telefoon: 31(0)625070791.

Grote vachten
Een “dik en warm” gevoel

Schapenvachten – een product dat niet door iedereen als ‘duurzaam’ wordt ervaren. Een ontwikkeling die onder meer tot de LONG WOOLS heeft geleid. Toch neemt More Sheep than People af en toe graag een stuk of wat vachten mee omdat ze mooi en groot zijn en vooral ook: goed in de kleur en in de wol.

Bij het bestellen of inkopen in de Karpaten kiest More Sheep than People voornamelijk voor egale, basale kleuren – bijvoorbeeld helder wit, diep donkerbruin of licht gemêleerd grijs/wit. Vrijblijvend bestellen kan ook – MSTP probeert dan zo dicht mogelijk in de buurt te komen van de wensen.

De vachten hebben altijd een groot formaat (circa 120x80cm) en een ‘dik en warm gevoel’. De prijzen voor deze grote exemplaren zijn scherp en variëren rond de € 90,00.

Keramist Annelie
Geïnspireerd door patronen uit de Karpaten

Keramiek uit de Karpaten en Keramiek geïnspireerd door de Karpaten – een leuke EXTRA van Galerie Vassilev en More Sheep than People. De inspiratie komt van keramiste Annelie Pieters (zie foto: Jurk van Keramiek), veel leuke kunstwerkjes komen regelrecht uit de Bergen, uit dezelfde gebieden als onze Garden of Wool Art.

Nooit hetzelfde
De Jurk van Keramiek is uniek – kan (altijd vrijblijvend) bijbesteld worden, maar zal nooit hetzelfde zijn. De kunstenaar voelt zich – ook bij bestellingen – artistiek vrij om af te wijken van eerdere kunstwerken. De kleuren kunnen op verzoek worden beïnvloed. De afmetingen blijven globaal hetzelfde. De afgebeelde Jurk van Keramiek is ca. 45cm hoog, ca. 55cm breed. Prijs: € 185,00.

Cat Tiles
Kleine Cat Tiles (20x20cm), beschilderde borden en bewerkte theepotjes van locale keramisten hebben een prijs van € 10,00 tot € 19,50.

Kom langs in de galerie – Vijverstraat 11, 8801 TT Franeker. Telefoon: 31(0)625070791.

antieke kleden met veel kleur
Opbrengst na ontdekkingsreis More Sheep than People

Antieke kleden – leden van Carpathian Connection houden ervan om af en toe een groothandelsmarkt af te struinen naar bijzonder dingen. Zoals antiek textiel. Of op het platteland mensen te treffen die afstand willen doen van hun mooie antieke stoffen. Soms liggen kleden al voor lange tijd netjes op zolder opgeslagen – in de mottenballen, een andere keer is er vele jaren overheen gelopen – al is het maar weinig en op sokken. In de Karpaten staan de schoenen altijd achter de voordeur!

Vijftig tot honderd jaar oud

In de galerie in Franeker liggen een stuk of drie antieke lopers – zo tussen de 50 en 100 jaar oud. Prachtige kleurige motieven, stof en kleur nog van hoge kwaliteit. De lange lopers (tot wel 10 meter) zijn ook geschikt om kleinere kleden van te (laten) maken. Veel van de lopers zijn deels opgebouwd uit ‘zelfstandige’ afbeeldingen.

Geen antiek – wel charme

Op proef meegekomen tijdens de laatste ontdekkingsreis: een paar kleurige kleedjes – langwerpig formaat of (bijna) vierkant. Geen antiek, wel handgemaakt en op sommige plekken gerepareerd, gerestaureerd. Veel karakter en charme met mooie heldere kleuren.

© Copyright - all photos and texts: More Sheep than People | Duinrand Beheer BV