GALLERY VASSILEV in Franeker:
thuisadres, epicentrum van More Sheep than People

In het kleine atelier/magazijn van Galerie Vassilev ligt een groot deel opgeslagen van de LONG WOOLS en SHORT WOOLS uit de textiel-collectie van More Sheep than People (diverse maten, modellen en patronen). Of – mooier nog – liggen en hangen de dekens en kleden in de art shop tussen werken van diverse kunstenaars. Onder meer schilderijen en aquarellen van  Peter Vassilev en Mary Manikus, beeldhouwwerken van Sikko de Vries, glass art van buitenlandse kunstenaars en keramiek van Nederlandse keramisten. Allemaal unieke kunstwerken in het decor van More Sheep than People.

ART PRESENT
For someone you like…
For someone you know…

Uit de galerie: handgemaakte zeefdruk op textiel – keukenshort, keukenhanddoek. 100% Katoen met grafisch Mokum-ontwerp van kunstenaar Peter Vassilev (†). De art presents zijn een leuk cadeau voor relaties, vrienden en familie. Vooral ook geschikt om de eigen keuken meer kleur te geven tijdens het bereiden van de maaltijd en het uitserveren aan de gezellige, volle keukentafel.

De art presents zijn te bestellen in de galerie.

More sheep than people
BIJ GALERIE VASSILEV

OPENINGSTIJDEN Galerie Vassilev

Altijd open op donderdag, vrijdag en zaterdag.
Andere dagen flexibel, ‘op goed geluk’ of op afspraak – even (aan)bellen.

Elke dag bereikbaar: +31(0)650 207777. Voicemail, sms, what’s app – reken op een snelle reactie.

Adres: Westerbolwerk 7, 8801 TV Franeker (achterzijde) | Vijverstraat 11, 8801 TT Franeker (voorzijde).

‘His last tango in Franeker’ – nog honderden schilderijen en aquarellen

Galerie Vassilev – sinds 30 jaar. In Franeker. Naamgever: Peter Vassilev, Bulgaar van geboorte. Studeerde af aan de Kunstacademie in Sofia. Emigreerde als jonge musicus en kunstschilder naar Nederland. Werkte als kunstenaar met veel succes in Nederland en Duitsland. Exposeerde in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Italië en de VS.

Leerling
Na zijn dood (1943 – 2011) liet de hard werkende en goed verkopende kunstschilder honderden schilderijen en aquarellen na – onder de noemer His last Tango in Franeker geëxposeerd en te koop in Galerie Vassilev van Alexia van Klaveren (leerling en stiefdochter Vassliev).

Andere kunstenaars
In de galeriecollectie bevinden zich veel werken van andere kunstenaars. Onder meer schilderijen van de kunstschilder Mary Manikus, beeldhouwwerken van Sikko de Vries  († 2014), keramiek van Annelie Pieters en Hilde van Popta, tassen van Nel Zwart, glass art van diverse kunstenaars uit Polen en – natuurlijk: bijzonder textiel uit de Karpaten van More Sheep than People.

visit franeker | visit galerie vassilev | visit more sheep than people

© Copyright - all photos and texts: More Sheep than People | Duinrand Beheer BV